Final info SWF 2018

13 augustus 2018

Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zo ver: SWF 2018. Alweer onze 6e editie van STRAF_WERK Festival, maar zeker niet de laatste. Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan, hebben we hier alle belangrijke informatie op een rijtje gezet.

WEER

Het wordt perfect festival weer: 22 graden met een zonnetje. Neem dus lekker je zonnebril mee maar ook een warme trui voor in de avond, want ’s avonds koelt het af.

OPENINGSTIJDEN

Het terrein van SWF gaat om 12:00 open, vanaf dit moment gaan we los en houden we niet meer op tot 23:00. Wees op tijd, SWF 2018 is uitverkocht dus dit kan zorgen voor langere rijen bij de ingang. Daarnaast wil je natuurlijk geen enkele act missen en heb je ook nog tijd om het terrein te verkennen. Ga bijvoorbeeld alvast langs onze festivalmarkt of probeer al het lekkere eten op de foodcourt.

VERVOER

Er zijn verschillende manieren om bij SWF 2018 te komen zo raden wij de volgende opties aan:

PENDELBUS

Er rijden de hele dag pendelbussen tussen Amsterdam Centraal en Blijburg Aan Zee.  De eerste bussen zullen vanaf 11:30 vertrekken. Volg vanaf Amsterdam Centraal de borden pendelbus STRAF_WERK naar de De Ruijterkade voor de opstaphalte. Een ticket voor de pendelbus koop je in onze ticketshop, je koopt dan een retourticket. Er kunnen kaartjes in de bus worden gekocht, deze zijn dan €10,- i.p.v. €7,50. dit is cash only. Haal dus van tevoren een kaartje. De pendelbussen rijden de hele dag op en af zodra een bus vol is rijden dus niet op vaste tijden. ’s Avonds rijden ze tot 00:00 uur terug naar Centraal Station.

FIETS

Blijburg aan Zee is makkelijk te bereiken met de fiets. Fiets over de Schellingwouderbrug (via Noord) of de Amsterdamsebrug (via Oost) en volg de bordjes IJburg. Fiets onder de ring van Amsterdam door, rij over de witte brug IJburg in en volg de bordjes strand. Er zijn voldoende fietsenstallingen geplaatst dus maak er gebruik van en zet je fiets netjes weg.

AUTO

We adviseren je om niet met de auto te komen omdat er in de buurt weinig tot geen parkeergelegenheden zijn. Kom je toch met de auto, parkeer dan je auto in Parking Centrum Oosterdok in de buurt van Amsterdam Centraal Station. Met je parkeerticket kan je in totaal met 4 mensen mee in de pendelbus.

OPENBAAR VERVOER

Vanaf Amsterdam Bijlmer Arena gaat bus 66 naar Blijburg aan Zee. Stap uit bij halte P. Oosterhuisstraat. Vanaf daar loop je zo het festivalterrein op.

MUNTEN

Je kan je munten van tevoren bestellen in onze shop, dit scheelt je weer wachten tijdens het festival! Als je van tevoren je munten besteld via Payconiq ontvang je 10 munten + 2 munten gratis*. Ook tijdens het festival kan je nog met deze app je munten afrekenen bij één van de speciale Payconiq kassa’s.

Aan het einde van de dag kan je je munten niet inruilen voor geld.

 

*zolang de voorraad strekt.

FACILITEITEN

EHBO

Voel je je tijdens het evenement niet goed? Loop dan even naar de EHBO. Je kan ze vinden bij de entree naast de lockers en zij zijn er om je te helpen met gezondheidsproblemen.

LOCKERS

Er zijn voldoende kluisjes beschikbaar op de locatie. Je kan deze tot vrijdagavond 17 augustus 20:00 van tevoren aanschaffen onder het kopje tickets in onze shop. Hierna is het alleen nog mogelijk om op de dag zelf op het terrein een kluisje aan te schaffen. Je kan zowel met pin als cash betalen.

Medium locker: 24 * 28 * 50 cm (biedt ruimte voor ongeveer 3 – 4 zomerjassen).

Grote locker: 35 * 28 * 50 cm

SIGARETTEN

Sigaretten zijn verkrijgbaar op de locatie op vertoon van een geldig ID, paspoort of rijbewijs. Sigaretten betaal je met een pinpas en niet met festivalmunten.

ETEN & DRINKEN

Eten en drinken is verkrijgbaar op de locatie en te koop met munten. Heb je een voedselallergie en ben je daarom beperkt in je voeding? Mail in dat geval naar info@strafwerk.org o.v.v ”voedselallergie”.

DRINKWATER

Op het festivalterrein zijn waterpunten waar je gratis drinkwater kan halen.

OORDOPPEN

Oordoppen zijn verkrijgbaar bij de kassa’s.

 

MINIMUMLEEFTIJD

Voor alle STRAF_WERK evenementen geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Neem een geldig ID, paspoort of rijbewijs mee, hier kan naar worden gevraagd bij binnenkomst. Een kopie van een van deze documenten is niet geldig en kan leiden tot weigering van de toegang tot SWF 2018.

 

TIMETABLE

PLATTEGROND

 SWF: DE AFTER

 Na het festival nog niet klaar met feesten? Dat hoeft ook helemaal niet! We gaan na SWF nog verder in De Marktkantine met SWF De After. Om 22:00 gaan de deuren open en we gaan tot 05:00 door. Vanaf Blijburg rijden er pendelbussen naar De Marktkantine. Deze rijden vanaf 21:30 tot 00:30. Kaartjes voor de after en de pendelbus haal je via de ticketshop.

HARDCUPS

STRAF_WERK werkt dit jaar weer met hardcups om zo de vervuiling zo laag mogelijk te houden tijdens SWF. Je koopt een hardcup bij je eerste drankje voor 0.5 munt. Als je een nieuw drankje haalt lever je de beker in en krijg je een nieuwe. Geen zin om met zo’n beker rond te lopen? Lever je beker in en krijg een houten munt terug. Deze munt kan je dan later weer inleveren voor een nieuwe hardcup. Je krijgt dus niet meer 0.5 munt terug tegen inlevering van een beker. Met deze houten munt kan je alleen een nieuwe hardcup halen.

 

LOST & FOUND

Heb je iets gevonden of ben je iets verloren, loop dan even naar de lockerdesk. Dit is het punt waar alle gevonden voorwerpen worden verzameld. Mocht hetgeen wat je zoekt er nog niet tussen liggen, geen paniek. Uiteindelijk worden alle spullen op dinsdag na het festival geplaatst op iLost.co

ZERO TOLERANCE

SWF 2018 heeft een volledige zero tolerance beleid ten aanzien van drugs.

 SOCIAL MEDIA

Naast dat wij de hele dag in de weer zijn met social media, vinden we het natuurlijk ook leuk om van jullie berichten voorbij te zien komen. Gebruik daarom bij je berichten #swf2018, #strafwerk18 en tag ons in je bericht met @straf_werk ! De leukste/mooiste foto’s/video’s maken kans op een ticket voor ADE: STRAF_WERK x KÖLSCH presents IPSO.

CELEBRATE SAFE

Een dag op SWF staat natuurlijk volledig in het teken van feesten, maar doe dit wel veilig. Celebrate Safe zet zich in om mensen bewust te laten worden van veilig feesten. Denk hierbij niet alleen aan veilig alcohol- en drugsgebruik, maar ook aan het beschermen van je gehoor.

Voor de tien pijlers van Celebrate Safe kijk dan op hun website: www.celebratesafe.nl

iLost logo