Mensen met een handicap kunnen zich vanaf nu aanmelden voor SWF 2021

08 juni 2021

Het is zover! Mensen met een handicap kunnen zich vanaf nu aanmelden via het screeningsformulier voor SWF 2021.

In het formulier geef je o.a. je beperking en zorgbehoeftes aan en laat je je contactgegevens achter. Vervolgens wordt er contact opgenomen door onze partner HandicapNL om de screening compleet te maken. Op die manier zorgen we ervoor dat wij in jouw zorgbehoeftes kunnen voorzien en jij onbeperkt op SWF los kan gaan. Je mag maximaal één vriend(in) of begeleider meenemen. Let op: voor deze editie is er nog beperkt plek.

Meld je nu hier aan.

 

Check ook de Q&A voor de Special Care tickets:

Wat is het adres van SWF?
Het festival vindt plaats op zaterdag 14 augustus van 12:00 tot 23:00 uur in Havenpark Amsterdam. Het specifieke adres is Wethouder van Essenweg 1, 1047 AV Amsterdam.

 

Zijn er mindervalide parkeerplekken aanwezig?
Met een Special Care ticket heb je recht op een mindervalide parkeerplek (hier heb je geen officiële gehandicaptenparkeerkaart voor nodig). Bovendien krijg je toegang tot een aparte entree, zodat je niet helemaal terug naar de hoofdingang hoeft. De aparte entree zit zo dicht mogelijk bij de mindervalide parkeerplekken, waarvan de plek duidelijk is aangegeven. De verkeersleider toont aan waar de mindervalide parkeerplekken zijn. De kosten van een parkeerticket voor de hele dag is €19,50.

 

Is het festival makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer?
Het festival is helaas niet heel makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer. Station Amsterdam Sloterdijk is het dichtstbij. Vanaf daar gaat een pendelbus die je van en naar het festivalterrein brengt. Kosten van een retour pendelbusticket is €9,- exc. €1,- servicekosten. Hier wordt nog aangevuld of de pendelbus toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

 

Is er een plek waar ik mij terug kan trekken tijdens het festival?
Ja, HandicapNL heeft een speciale rustruimte gecreëerd op het festivalterrein. Je vindt hier onder andere verschoningsplekken, verzorgend personeel, een mindervalidetoilet en een water tab. Deze rustruimte vind je achter aan de zijkant van het terrein. Er wordt later nog een plattegrond gedeeld waar dit duidelijk op te vinden is.

 

Is het festivalterrein toegankelijk?
Op het terrein zullen sowieso extra rijplaten worden geplaatst voor mensen in een rolstoel. Daarnaast zal er o.a. een servicepunt aanwezig zijn en zijn er speciale rustplekken. Natuurlijk zijn er nog andere aanpassingen die we doen, zoals een verlaagde bar en extra verhoogde platformen bij de stages. Vragen omtrent de toegankelijkheid? Stuur ons een mailtje via info@strafwerk.org.

 

Zijn er lockers aanwezig voor mijn spullen?
Bij de speciale rustruimte zullen er lockers aanwezig zijn waar je je spullen in kan opbergen. Neem alleen mee wat nodig is.

 

Kan ik mijn medicijnen meenemen?
Neem medicijnen alleen mee als dit noodzakelijk is. Het meenemen van medicijnen is alleen toegestaan op vertoning van een officiële doktersverklaring en in de originele verpakking. Medicijnen kunnen indien nodig gekoeld bewaard worden.

  

Is er een toegankelijk hotel in de buurt van SWF?
Amsterdam staat vól met hotels, de één nog toegankelijker dan de ander. Enkele voorbeelden van rolstoelvriendelijke hotels in de buurt van Havenpark Amsterdam zijn Hotel de Keizerskroon of het Citiez Hotel.

 

Waar vind ik het programma?
Zet jezelf op ‘gaan’ in het SWF Facebook event. Hier delen we alle info in over het festival. Je vindt hier ook het programma in de event beschrijving. Check ook het SWF event op de website. De timetable wordt later gedeeld.

 

Waar vind ik de plattegrond?
De plattegrond wordt later gedeeld. Houd het SWF Facebook event hiervoor in de gaten.

 

Moet ik me laten testen om toegang te krijgen tot het festival?
Ja, het is vanuit de overheid verplicht om je te laten testen bij een Testen voor Toegang testlocatie voordat je een festival bezoekt. Alleen met een negatieve testuitslag, herstelbewijs of volledig vaccinnatiepaspoort krijg je toegang. Bij het betreden van het festivalterrein zal eerst jouw test uitslag via de Corona Check app worden gescand aan de hand van de QR-code. Hierbij wordt ook je ID gecontroleerd. Zorg dus dat je een geldig legitimatiebewijs bij je draagt en deze bij de hand hebt.

 

Moet ik een mondkapje dragen tijdens het festival?
Bij het betreden van het festivalterrein vragen we je om een mondkapje te dragen. Zodra je QR-code is goedgekeurd, mag je jouw mondkapje afdoen en doorlopen naar de ticketscan en visitatie. Vanaf dat moment gelden er op het evenemententerrein geen coronamaatregelen/-beperkingen.

 

Waar kan ik terecht voor overige vragen?
Heb je een algemene vraag over SWF? Stuur dan een mailtje naar info@strafwerk.org. Voor specifieke vragen over de voorzieningen voor mensen met een handicap kun je terecht bij strafwerk@handicap.nl. We helpen je graag!

 

Philou Louzolo draait tijdens SWF 2019 voor een publiek

iLost logo