Podcast Nicky Elisabeth – Interview

28 maart 2018

Nederlands vrouwelijke DJ talent Nicky Elisabeth heeft speciaal voor STRAF_WERK een nieuwe podcast gemaakt. Hieronder lees je het interview met haar over hoe zij te werk gaat en waar zij haar inspiratie vandaan haalt.

Waar ben je de aankomende tijd allemaal mee bezig? En kunnen we nieuwe projecten van je verwachten?

Er staan een heleboel leuke gigs op de planning waaronder La Rêve, De Marktkantine en SWF natuurlijk!Het grootste project waar ik op dit moment mee bezig ben is Navalon, een label, livestream, platform en events die ik samen run met Hubert Kirchner. Wat ik een van de mooie eigenschappen van muziek vind is dat het verbindend werkt, hier zie ik Navalon als grote schakel. Tijdens onze livestreams en evenementen hebben we de mogelijkheid om mensen bij elkaar te brengen die allemaal hetzelfde enthousiasme delen voor muziek. Om op deze manier mensen te verbinden en vriendschappen te zien ontstaan is iets wat mij enorm veel energie geeft!

Aankomende zomer gaan we met Navalon onze eerste hostings organiseren en vanaf mei starten we bij Radio Nachtlab een maandelijkse show. Daarnaast hebben we nog een aantal livestreams gepland en is het de bedoeling dat Hubert en ik aankomende winter de eerste EP op Navalon uit gaan brengen!

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?

Pfoe, dit vind ik altijd zo’n pittige vraag. Muziek is iets wat voor mij een gevoel uitdrukt en dat vind ik moeilijk in woorden te omvatten; Zeker omdat tegenwoordig veel stijlen in elkaar overvloeien. Als ik er dan toch een woord op zou plakken is het Melodieuze Techno. Uiteindelijk is het classificeren van een muziek in genres ook relatief, veel tracks die een half jaar geleden uitkwamen onder het genre Deep House worden nu Afro House of Melodic House genoemd. Het vraagstuk ‘genres’ is denk ik iets dat we de komende periode (of nooit) opgelost zullen hebben.

Maar goed, mijn eigen stijl in het kort: opzwepend, diep en melodieus

Als je aan een podcast of festivalset begint te werken hoe pak je dat dan aan?

Meestal maak ik een podcast met een bepaald doel of idee erachter. Deze keer was het uiteraard SWF. In de podcast heb ik de zomer, geluk, warmte en energie proberen te vatten, hoe ik een festival het liefst ervaar. Vervolgens maak ik een playlist aan en gooi daar minimaal 40 nummers in die passen bij hetgeen wat ik neer wil zetten. Hier blijven er dan altijd een 6-tal van over die mooi op elkaar aansluiten, daarna wordt het puzzelen en zoeken tot je een perfect geheel hebt.

Voor een festivalset of gig is dit een tikkeltje anders. Ik beeld me in hoe de avond gaat worden, wie er voor of na mij speelt en wat zijn of haar sound is. Op basis daarvan zoek ik nummers bij elkaar die daarbij passen. Ik selecteer altijd een paar tracks om mee te beginnen en daarna loopt het vaak los. Tijdens gigs gaat het toch echt om wat wel en niet werkt en jezelf aanpassen aan de andere artiesten. Uiteindelijk draai je niet alleen voor jezelf, je bent er voornamelijk om te zorgen dat iedereen een leuke tijd heeft! Vorig weekend speelde ik bijvoorbeeld voor NOIR, wat echt een techno artiest is. Dan kan je niet openenen met hele softe melodieuze tracks, je wilt mensen wel een opwarmen voor wat er komen gaat!

Waar heb je de inspiratie vandaan gehaald voor de podcast?

Dit sluit best wel aan op de vorige vraag. Mijn inspiratie haal ik uit alles wat te maken heeft met het onderwerp waar ik een verhaal over wil vertellen. Dit kunnen ervaringen, herinneringen, gevoelens, foto’s of geluiden zijn. Daarna is het Soundcloud, Beatport en mijn eigen muziekbibliotheek afstruinen naar tracks die dat verhaal kunnen vertellen.

Welke artiest heeft jou geïnspireerd om muziek te maken?

Het ligt een beetje voor de hand, maar dat was Hubert. Ik heb hem zo vaak muziek horen maken en die nummers vervolgens zien spelen dat het bij mij toch best begon te kriebelen. Andermans nummers spelen is fantastisch, maar het is zo bijzonder als je mensen los ziet gaan op jouw muziek. Het doet wat met iemand om zelf iets te creëren en daar dan waardering voor te krijgen. Voor mij is dat in ieder geval het mooiste dat me kan overkomen en het brengt mij veel meer geluk dan alle andere dingen die ik ooit in mijn leven heb behaald.

Meer weten over Nicky Elisabeth? Volg haar op Facebook en blijf up-to-date van al haar muziek!

https://www.facebook.com/NickyElisabeth/

 

 

 

 

 

iLost logo