14 September

SWF 2020 UITGESTELD NAAR 14 AUGUSTUS 2021

Lieve SW vrienden,

 

Samen zouden we deze zomer knallend en dansend in vrijheid afsluiten. Vandaag moeten we dan toch met pijn in ons hart mededelen dat SWF 2020 niet doorgaat en verplaatst wordt naar 2021 vanwege de aangescherpte maatregelen omtrent COVID-19. We balen hier net zo hard van als jullie en konden niet wachten om deze editie beter dan ooit te maken. Helaas mag het deze zomer niet zo zijn.

 

We hopen jullie daarom volgend jaar allemaal weer te zien en verzekeren jullie dat onze 8e editie er één wordt om nooit te vergeten.  Omdat SW is aangesloten bij de ‘Bewaar je ticket, geniet later’ regeling, betekent dit dat je ticket automatisch geldig is voor volgend jaar.  Eventuele vragen over de ‘Bewaar je ticket, geniet later’regeling is hier te lezen. Natuurlijk bieden we ook de optie om een refund aan te vragen. Dit geldt voor iedereen die zijn of haar ticket heeft gekocht via een officieel verkoopkanaal (SW website, Resident Advisor, Festicket en Ticketswap).

 

Achter de schermen zijn we momenteel druk bezig om alle mogelijkheden uit te werken. Gun ons alsjeblieft wat tijd om dit allemaal uit te werken zodat we het proces zo soepel mogelijk kunnen maken voor iedereen. Alle ticket houders ontvangen zo snel mogelijk een persoonlijke mail waarin ze hun keuze kunnen aangeven. Ofwel het omzetten van je ticket, of het aanvragen van een refund. We hopen natuurlijk dat je ons, en iedereen die betrokken is bij het festival, blijft steunen in deze bizarre tijden door je ticket om te zetten voor 2021.

 

Tot slot willen we alle leveranciers, zzp-ers, creatives, artiesten en crew bedanken die zich de afgelopen maanden zo hard hebben ingezet om alle mooie plannen voor dit jaar uit te werken. En natuurlijk gaat onze dank ook uit naar alle bezoekers die samen met ons zo uitkeken naar SWF. Volgende zomer is van ons!

 

In augustus 2021 komen we met SWF harder terug dan ooit.

Hou vol, stay safe en zorg voor elkaar.

 

– Team SW

Had jij je ticket voor SWF 2020 al binnen? Dan vind je hieronder antwoord op al je vragen.

 

Wanneer vindt de volgende SWF editie plaats?

Vanwege de aangescherpte maatregelen omtrent het corona virus mogen er geen evenementen plaatsvinden tot 1 september 2020. Ook de periode na 1 september is op dit moment nog onzeker en daarom verplaatsen we SWF naar naar augustus 2021.

 

Blijft de line-up voor de volgende editie hetzelfde?

We werken momenteel hard om de gehele line-up mee te nemen naar volgend jaar. Dit is natuurlijk afhankelijk van een hoop verschillende factoren maar we zetten alles op alles om dit voor elkaar te krijgen en houden alle ticketkopers natuurlijk op de hoogte.

 

Wat kan ik doen met mijn ticket(s) voor SWF 2020?

In de week van 25 mei heeft iedereen die zijn/ haar ticket al had gekocht een mail ontvangen waarin ze hun keuze door kunnen doorgeven (mogelijk t/m 11 juni). We bieden hierin twee mogelijkheden: je ticket bewaren voor volgend jaar of een refund aanvragen. Wij zijn aangesloten bij de “Bewaar je ticket – geniet later” regeling die wordt gesteund door de overheid. We hopen natuurlijk dat jullie ons allemaal massaal blijven steunen door je ticket te bewaren voor volgend jaar. Voor meer informatie hierover, ga naar: www.bewaarjeticket.nl

 

Ik heb meerdere tickets tegelijk gekocht. Kan ik ervoor kiezen om een aantal tickets te bewaren en voor de rest een refund aan te vragen?

Nee, de optie die je kiest geldt voor alle tickets die zijn aangeschaft met een bepaald mailadres. Als je bijvoorbeeld 4 tickets hebt gekocht voor jou en je vrienden, Dan kan je er alleen voor kiezen om óf alle tickets om te zetten naar volgend jaar óf een refund aan te vragen voor alle tickets.

 

Wat gebeurt er met mijn locker / pendelbus ticket?

De keuze die je doorgeeft (ticket bewaren of een refund) geldt automatisch voor alle bestellingen die op jouw mailadres staan geregistreerd. Heb je bijvoorbeeld een entreeticket + locker aangeschaft en kies je ervoor om je ticket te bewaren voor de volgende editie van SWF? Dan worden beide tickets omgezet naar 2021.

 

Als ik mijn ticket om laat zetten naar volgend jaar, ontvang ik dan een nieuw ticket?

Ja, je ontvangt uiteindelijk een nieuw ticket. Deze ontvang je op het moment dat de kaartverkoop van SWF 2021 start zodat ook de nieuwe datum op jouw ticket staat. Je nieuwe ticket ontvang je dus pas in 2021.

Is je mailadres in de tussentijd gewijzigd? Zorg ervoor dat je bij het doorgeven van je keuze het mailadres invult waarmee je destijds je ticket hebt aangeschaft zodat we je order kunnen traceren en de juiste keuze er aan kunnen koppelen. Om vervolgens je mailadres te laten wijzigen waar je jouw nieuwe ticket op wilt ontvangen, kan je ons een mail sturen via info@strafwerk.org met een bewijs van betaling waarin het payment order ID te zien is.

 

Wanneer kan ik mijn refund verwachten?

Hou er rekening mee dat het refund proces iets langer duurt dan je normaal gesproken van ons gewend bent. We zitten in een unieke situatie en vragen jullie om ons alsjeblieft wat tijd te gunnen. We streven ernaar om alle refunds binnen enkele weken/ maanden te verwerken.

 

Hoe ontvang ik mijn refund als ik mijn bankgegevens niet hoef achter te laten?

Wanneer je een refund aanvraagt, wordt de ticketwaarde terug gestort op de rekening waarmee de bestelling oorspronkelijk is geplaatst.

 

Ik wil nog even nadenken over mijn keuze. Tot wanneer heb ik de tijd om dit in te vullen?

Twijfel je nog over wat je met je ticket wil doen? Geen probleem. Op het moment dat je de mail hebt ontvangen om je keuze door te geven, heb je twee weken de tijd om één van de twee opties te kiezen.

Vul je uiteindelijk helemaal niets in? Dan wordt het ticket automatisch omgezet naar volgend jaar.

 

Wat moet ik doen als ik mijn ticket via een ander verkoopkanaal heb gekocht?

Ook wanneer je via één van onze officiële verkooppartners (Festicket of Resident Advisor) een ticket hebt aangeschaft, ontvang je een mail over het bewaren van je ticket of aanvragen van een refund.

Andere kanalen zoals Tickettack, Marktplaats, etc. zijn géén officieel verkoopkanaal. Voor vragen omtrent tickets die daar zijn gekocht, kan je dus het beste contact opnemen met de betreffende verkoper/ verkoop organisatie.

 

Heb je een andere vraag?

Is je vraag nog niet beantwoord? Dan kan je ons natuurlijk altijd een mailtje sturen via info@strafwerk.org.

We vragen graag om wat tijd en geduld van jullie. Achter de schermen zijn we hard bezig regelingen te treffen.

 

Heb je een urgente vraag die niet kan wachten? We zijn te bereiken via info@strafwerk.org.

iLost logo